Koronapäiväkirjat

Koronapäiväkirjat

Koronapäiväkirjat on mielipuolinen monologi koronakäyrän madaltamisesta. Lähde koronaeristyksen siivittämälle aikamatkalle mielen maisemiin, jossa seinillä on silmät, kohteena esihistoria ja matkaoppainasi toimivat saniainen ja T-Rex.

Fyysisen teatterin, komedian ja mustan huumorin keinoin monologi käsittelee Covid-19 -pandemian aikaisia inhimillisiä kokemuksia karanteenieristyksestä, yksinäisyydestä ja epävarmuuden tuottamasta hämmennyksestä. 

Sara Salmenmäen käsikirjoittamassa ja yhdessä Ville Haikolan kanssa ohjaamassa teoksessa näkyy tekijöidensä rakkaus Douglas Adamsin kirjoihin. Absurdia ja vauhdikasta näytelmää, jonka inspiraatio on syntynyt monelle niin tutusta koronaeristyksestä, tähdittää lahjakas Pyry Kuronen. Huikean mielikuvituksellisen aikamatkatarinan mukana kulkee kuitenkin vakava alavire. Näytelmä kuvaa poikkeuksellisen samaistuttavasti pitkittyneen yksinäisyyden aiheuttamia psykologisia ongelmia.

”Teatteri Toivon näytelmät ovat usein tiukasti omassa ajassaan kiinni, mutta Koronapäiväkirjat on sitä erityisen vahvasti. Uskon, että lähes kaikki meistä osaavat samaistua tarinan teemoihin.” – Sara Salmenmäki kuvailee.

Näytöskausi:

Näytökset alkavat kello 19:00. Ovet ja baari avautuvat tunnin ennen näytöksen alkua.

Keskiviikko 30.11.2022
Keskiviikko 07.12.2022

TYÖRYHMÄ

Ohjaus ja käsikirjoitus: Sara Salmenmäki ja Ville Haikola
Monologiroolissa: Pyry Kuronen
Valosuunnittelu: Ilja Raunio
Äänisuunnittelu: Timo Metsäpeura
Lavastus: Minna Riikonen
Kuvaaja: Elsa Wellamo ja Toni Ahola
Tuotanto: Teatteri Toivo